Salt, Rumour, Textúra: ezeket a fine dining éttermeket érdemes kipróbálni a fővárosban

Világszínvonalú fogásokkal találkozhatunk a budapesti éttermekben.
Salt, Rumour, Textúra: ezeket a fine dining éttermeket érdemes kipróbálni a fővárosban

Budapest már rég nem csak a hídjairól, történelmi épületeiről és egyéb nevezetességeiről ismert a turisták körében, hanem gasztronómiailag is a világ élvonalába tartozik. Lássuk, mely helyszínekre érdemes ellátogatnunk Magyarország szívében, s miket kóstolhatunk az említett fine dining éttermekben!

Ugyan a magyar közvélemény nagy része csak a Konyhafőnök című reality-ből ismerte meg Sárközi Ákos és Rácz Jenő neveit, a gasztronómia szerelmeseinek nem újdonság, hogy a séfek saját fine dining éttermeket is vezetnek hazánk szívében. A Textúra és a Rumour egyértelműen a budapesti gasztro-kultúra fellegvárainak számítanak, viszont Tóth Szilárd séf konyhája, a Salt is felveszi a kesztyűt a gyomrunkért folytatott versenyben.

Salt

A Salt 2021. szeptemberében kapta meg első Micheling-csillagát, szárnyalása a magyar gasztronómiában azóta is töretlen. A belvárosi gasztrofellegvár Tóth Szilárd séf, Leftkovits György étterem mogul és Boldizsár Máté sommelier kifogástalan ízlését tükrözi. A Salt Budapest koncepciója a tradicionális magyar konyha alapjain nyugszik. Mivel a séf életében központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, Tóth Szilárd nem rest maga begyűjteni a különleges alapanyagokat vidéken.

A képen asztal, tányér, beltéri, személy látható

Automatikusan generált leírás

Nem csak a növények, hanem a húsfélék is megbízható forrásból kerülnek a tányérokra: Szilárd családjának szatmári hústermelőjétől érkeznek ugyanis a jobbnál jobb minőségű sonka és szalonnahúsok. Nem kell tartanunk a kenyér minőségétől sem, hiszen az helyben készül és frissében kerül az asztalra.

Az utánozhatatlan ételek mellett viszont fontos szerep jut az italoknak is, hiszen azok nem csak kiegészítői a szilárd táplálékoknak, sokkal inkább általuk jönnek létre a megfelelő ízkombinációk a szájban. Az ételek mellé házi készítésű dzsúzokat és a legjobb hazai és európai borászatok nedűit kínálják az ételek mellé, a klasszikusok mellett viszont újhullámos, natúr borok is kerülnek a poharakba.

A Salt Budapest nyitott konyhás koncepciója az idelátogató vendégek kedvence, így egyre többen kíváncsiak a 15 fogásos, degusztációs menüre. Előfordul, hogy maga a séf, Tóth Szilárd szolgálja fel a vendégeknek a fogásokat, majd elkaphatjuk még a konyhafőnököt a séfpult mellett is, ahol részletes tájékoztatást kaphatunk egy-egy étel tulajdonságairól, elkészítési módjáról. Ha idő előtt megfáradnánk a gasztronómiai élményekben, érdemes egy éjszakát a konyha felett található Hotel Rumban töltenünk, így kinyújthatjuk a felejthetetlen kalandok sorozatát.

A Rumour és a Textúra fine dining éttermekről bővebben a Colore.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

A foltos szőnyeg nem olyan népszerű, mint a dalmata.

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.

Az avokádó - Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet! – nagyon egészséges.

Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet!

Az avokádót egyre többen ismerik hazánkban is. Nagyon krémes, nagyon ízletes, és nagyon egészséges. Mutatjuk, hogy mit tudsz belőle elkészíteni, ha még kezdő szakács vagy!