Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!
Hideg citromfüves eperleves hozzávalói:
· 40 dkg friss, érett eper
· 3 dl kókusztej
· 1 evőkanál méz
· félcsokornyi citromfű
· 1 csipet fahéj
Hogyan készítsd el?
Mosd meg az epret és már mehet is a turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejben elkevert mézet, a fahéjat és a felaprított citromfüvet. Néhányat tegyél félre díszítésnek. Kanalazd a levest kisebb üvegtányérokba, majd rakd azokat hűtőbe. Tálalásnál megmosott citromfű levelekkel tálald.
Kapros nyári uborkaleves hozzávalói:
· 2 kígyóuborka
· 1 nagyobb kápia paprika
· fél liter natúr, zsírszegény joghurt
· 3 dl zsírszegény tej
· 1 csokor friss kapor
· 1 kis fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· ízlés szerint só és bors
Hogyan készítsd el?
Mosd meg az uborkát, hámozd meg és reszeld azt le. Majd sózd meg és hagyd állni legalább 20 percig. Majd alaposan nyomkodd ki a levét és tedd azt turmixgépbe, a felaprított paprikával, a kétféle hagymával egyetemben. Turmixold össze alaposan a hozzávalókat, majd öntsd a turmixgépbe a joghurtot, a tejet és add hozzá a megmosott, előkészített kaprot, és a 2 csipet borsot is.
Hűtőben hűtsd le az uborkalevest és tálaláskor adhatsz még hozzá friss kaprot is.
Bazsalikomos gazpacho leves hozzávalói:
· 4 érett, hámozott paradicsom
· 1 közepes kígyóuborka
· 1 nagyobb kaliforniai paprika
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· fél citrom frissen facsart leve
· ízlés szerint só, bors
· 5-6 bazsalikomlevél
· ízlés szerint borecet
· víz
· pirított zsemlekockák
Hogyan készítsd el?
Hámozd meg a paradicsomokat és szeleteld fel azokat. Dobáld bele a turmixgépbe, az uborkával, a felaprított paprikával és a felaprított kétféle hagymával egyetemben. Turmixold le az hozzávalókat, majd jöhet a többi hozzávaló is. El is készült a gazpacho. Most már csak tányérba kell szedni és a hűtőben lehűteni. Tálaláskor díszítsd bazsalikom levéllel és kínálj hozzá pirított zsemlekockákat, amely teljes kiőrlésű lisztből készült.