Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!

A kezdők gyakran készítenek olyan ételeket, amelyeket nem kell főzni. Főzés nélkül készülhetnek például levesek, amelyek csak hűtést igényelnek. A nagy melegben, jól is jönnek ezek a levesek, hiszen nem csak lehűtenek, de pótolják a kiizzadt folyadékmennyiséget is. Sütés nélkül, desszertek és sütemények is készíthetők. A cikkben 3 olyan leves receptjét olvashatod, amelyek főzés nélkül, könnyedén elkészíthetők. Használhatunk ezeknek a leveseknek a készítésekor friss, illatos fűszernövényeket is, amelyek még magasabb szintre emelik a levesünket és még ízletesebbé, egészségesebbé varázsolják azokat.
Főzés nélkül is lehet - Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is! – levest készíteni.

Hideg citromfüves eperleves hozzávalói:

· 40 dkg friss, érett eper

· 3 dl kókusztej

· 1 evőkanál méz

· félcsokornyi citromfű

· 1 csipet fahéj

Hogyan készítsd el?

Mosd meg az epret és már mehet is a turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejben elkevert mézet, a fahéjat és a felaprított citromfüvet. Néhányat tegyél félre díszítésnek. Kanalazd a levest kisebb üvegtányérokba, majd rakd azokat hűtőbe. Tálalásnál megmosott citromfű levelekkel tálald.

Kapros nyári uborkaleves hozzávalói:

· 2 kígyóuborka

· 1 nagyobb kápia paprika

· fél liter natúr, zsírszegény joghurt

· 3 dl zsírszegény tej

· 1 csokor friss kapor

· 1 kis fej vöröshagyma

· 3 gerezd fokhagyma

· ízlés szerint só és bors

Hogyan készítsd el?

Mosd meg az uborkát, hámozd meg és reszeld azt le. Majd sózd meg és hagyd állni legalább 20 percig. Majd alaposan nyomkodd ki a levét és tedd azt turmixgépbe, a felaprított paprikával, a kétféle hagymával egyetemben. Turmixold össze alaposan a hozzávalókat, majd öntsd a turmixgépbe a joghurtot, a tejet és add hozzá a megmosott, előkészített kaprot, és a 2 csipet borsot is.

Hűtőben hűtsd le az uborkalevest és tálaláskor adhatsz még hozzá friss kaprot is.

Bazsalikomos gazpacho leves hozzávalói:

· 4 érett, hámozott paradicsom

· 1 közepes kígyóuborka

· 1 nagyobb kaliforniai paprika

· 1 közepes fej vöröshagyma

· 2 gerezd fokhagyma

· fél citrom frissen facsart leve

· ízlés szerint só, bors

· 5-6 bazsalikomlevél

· ízlés szerint borecet

· víz

· pirított zsemlekockák

Hogyan készítsd el?

Hámozd meg a paradicsomokat és szeleteld fel azokat. Dobáld bele a turmixgépbe, az uborkával, a felaprított paprikával és a felaprított kétféle hagymával egyetemben. Turmixold le az hozzávalókat, majd jöhet a többi hozzávaló is. El is készült a gazpacho. Most már csak tányérba kell szedni és a hűtőben lehűteni. Tálaláskor díszítsd bazsalikom levéllel és kínálj hozzá pirított zsemlekockákat, amely teljes kiőrlésű lisztből készült.

Kapcsolódó cikkek

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.

Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

És tényleg ne üres gyomorra igyuk.

Az avokádó - Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet! – nagyon egészséges.

Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet!

Az avokádót egyre többen ismerik hazánkban is. Nagyon krémes, nagyon ízletes, és nagyon egészséges. Mutatjuk, hogy mit tudsz belőle elkészíteni, ha még kezdő szakács vagy!