Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma csak nemrég robbant be a köztudatba. Nem mindenki szereti, és sokan el sem tudják képzelni, hogy milyen fenséges ételeket lehet ebből a fantasztikus gyümölcsből készíteni. A cikkben 3 receptet is olvashatsz, amelyeket kezdők is nyugodt szívvel el tudnak készíteni, hiszen ezeket az ételeket lehetetlen elrontani. Meglátod, ha lesz egy kis sikerélményed, sokkal bátrabban nyúlsz majd a jövőben ehhez a gyümölcshöz.
A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Gránátalmás – mentás saláta hozzávalói:

· 1 nagyobb érett gránátalma (ne legyen nagyon érett)

· 1 uborka

· 1 csokor menta

· 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

· 2-3 evőkanál tökmagolaj

· 1 marék pirított tökmag

· ízlés szerint só és bors

Hogyan készítsd el?

Pirítsd meg a tökmagot és hagy azt hűlni. Moss meg mindent alaposan. Reszeld le az uborkát, a mentát aprítsd fel apróra, a gránátalmát pedig magozd ki. Keverd össze egy salátástálban az alapanyagokat. Majd egy kisebb tálkában keverd össze a kétféle olajat és a fűszereket, aztán öntsd az egészet a salátára. Végezetül, szórd meg a salátát pirított tökmaggal.

Őszi gránátalmás saláta pirított dióval hozzávalói:

· 5-6 nagyobb salátaburgonya

· 1 adag madársaláta

· fél csokor petrezselyem

· fél csokor bazsalikom

· 10-15 szem olajbogyó

· 1 nagyobb gránátalma

· 3-4 gerezd fokhagyma

· ízlés szerint só, bors, színes (tarka bors)

· 1 kisebb tubus majonéz

· 2 dl sovány tejföl

Hogyan készítsd el?

Első lépésként főzd meg a megtisztított burgonyát. Majd hagyd kihűlni és szeleteld fel vékonyan.

Készítsd elő a többi hozzávalót. Magozd ki a gránátalmát, mosd meg és aprítsd fel a kétféle fűszernövényt, hámozd meg és szeleteld fel vékonyan a fokhagymát. Az olajbogyót pedig vékonyan karikázd fel. A madársalátát mosd meg és tépkedd apró darabokra.

Keverd össze egy kisebb tálkában a majonézt, a tejfölt, a sót és a kétféle borsot. Keverd össze alaposan a dresszinget.

Egy salátástálban keverd össze a hozzávalókat. Tálalásnál egy adag salátára, önts egy keveset a dresszingből.

Gránátalmás- mascarponés desszert hozzávalói:

· 2 nagyobb gránátalma

· 25 dkg mascarpone

· 2 dl sovány tejszín

· 1 lime frissen facsart leve és lereszelt héja

· ízlés szerint porcukor (lehet nyírfacukrot is használni)

· 1 csomag vaníliás cukor

· 1 vanília rúd

· 1 csomag babapiskóta

Hogyan készítsd el?

Tedd egy keverőtálba a mascarponét. Add hozzá a lime frissen facsart levét és a lereszelt héját, a porcukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a vaníliás cukrot. Verd kemény habbá a tejszínt és keverd össze a mascarponés eleggyel.

Készíts elő néhány poharat. Törd össze kisebb darabokra a babpiskótát. Most a rétegezés következik. Szórj egy kevés babapiskótát a poharakba, majd a krémsajtos massza következik, aztán egy sor gránátalma. Majd folytasd ezt addig, míg a pohár tetejéig érsz. A felső sor midig gránátalma legyen. Tedd hűtőbe néhány órára, majd fogyaszd egészséggel.

Kapcsolódó cikkek

Az avokádó - Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet! – nagyon egészséges.

Mit készíts az avokádóból, ha kezdő vagy? Turmixot és avokádókrémet!

Az avokádót egyre többen ismerik hazánkban is. Nagyon krémes, nagyon ízletes, és nagyon egészséges. Mutatjuk, hogy mit tudsz belőle elkészíteni, ha még kezdő szakács vagy!

A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma egyáltalán nem ismeretlen ma már hazánkban sem. Nagyon változatosan fel lehet használni, mutatjuk is, hogyan.

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.