Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!
Gránátalmás – mentás saláta hozzávalói:
· 1 nagyobb érett gránátalma (ne legyen nagyon érett)
· 1 uborka
· 1 csokor menta
· 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
· 2-3 evőkanál tökmagolaj
· 1 marék pirított tökmag
· ízlés szerint só és bors
Hogyan készítsd el?
Pirítsd meg a tökmagot és hagy azt hűlni. Moss meg mindent alaposan. Reszeld le az uborkát, a mentát aprítsd fel apróra, a gránátalmát pedig magozd ki. Keverd össze egy salátástálban az alapanyagokat. Majd egy kisebb tálkában keverd össze a kétféle olajat és a fűszereket, aztán öntsd az egészet a salátára. Végezetül, szórd meg a salátát pirított tökmaggal.
Őszi gránátalmás saláta pirított dióval hozzávalói:
· 5-6 nagyobb salátaburgonya
· 1 adag madársaláta
· fél csokor petrezselyem
· fél csokor bazsalikom
· 10-15 szem olajbogyó
· 1 nagyobb gránátalma
· 3-4 gerezd fokhagyma
· ízlés szerint só, bors, színes (tarka bors)
· 1 kisebb tubus majonéz
· 2 dl sovány tejföl
Hogyan készítsd el?
Első lépésként főzd meg a megtisztított burgonyát. Majd hagyd kihűlni és szeleteld fel vékonyan.
Készítsd elő a többi hozzávalót. Magozd ki a gránátalmát, mosd meg és aprítsd fel a kétféle fűszernövényt, hámozd meg és szeleteld fel vékonyan a fokhagymát. Az olajbogyót pedig vékonyan karikázd fel. A madársalátát mosd meg és tépkedd apró darabokra.
Keverd össze egy kisebb tálkában a majonézt, a tejfölt, a sót és a kétféle borsot. Keverd össze alaposan a dresszinget.
Egy salátástálban keverd össze a hozzávalókat. Tálalásnál egy adag salátára, önts egy keveset a dresszingből.
Gránátalmás- mascarponés desszert hozzávalói:
· 2 nagyobb gránátalma
· 25 dkg mascarpone
· 2 dl sovány tejszín
· 1 lime frissen facsart leve és lereszelt héja
· ízlés szerint porcukor (lehet nyírfacukrot is használni)
· 1 csomag vaníliás cukor
· 1 vanília rúd
· 1 csomag babapiskóta
Hogyan készítsd el?
Tedd egy keverőtálba a mascarponét. Add hozzá a lime frissen facsart levét és a lereszelt héját, a porcukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a vaníliás cukrot. Verd kemény habbá a tejszínt és keverd össze a mascarponés eleggyel.
Készíts elő néhány poharat. Törd össze kisebb darabokra a babpiskótát. Most a rétegezés következik. Szórj egy kevés babapiskótát a poharakba, majd a krémsajtos massza következik, aztán egy sor gránátalma. Majd folytasd ezt addig, míg a pohár tetejéig érsz. A felső sor midig gránátalma legyen. Tedd hűtőbe néhány órára, majd fogyaszd egészséggel.