Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A kezdő szakácsok nagyon szoktak tartani a húsételek elkészítésétől, pedig nem nehéz főételt készíteni. A legfontosabb, a higiénia betartása és a magas hőfok kerülése, mert így a hús nem megpuhul, hanem veszít a nedvességéből és kiszárad. Próbálj mindig egészséges köretet és salátát készíteni a húsételek mellé és ne zsíros köretet fogyassz, ha csak teheted. Minden hagyományos ételt el lehet egészséges változatban készíteni, így törekedj mindig az egészséges hozzávalók beszerzésére és a minőségi, szezonális termékek használatára.
A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Ananászos csirkemell hozzávalói:

· 2 db csirkemellfilé

· 1 kisebb, cukrozatlan ananászkonzerv

· alacsony zsírtartalmú sajt

· 2-3 dkg fűszeres vaj

· olívaolaj

· só

· bors

· 2 mentalevél

· barna rizs

Hogyan készítsd el?

Vágd be középen a csirkemellfiléket, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg mindkét oldalát. Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, majd süsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

Egy tepsibe helyezd bele a csirkemellfiléket. Rakj mind a két csirkemellfilére egy-egy szelet lecsöpögtetett ananászt, majd sajtot. Végezetül darabolj azokra fűszeres vajat.

Köretnek barna rizs is passzol mellé, a tányért díszítsd a két mentalevéllel.

Kakukkfüves csirkecomb hozzávalói:

· 6 csirkecomb

· kakukkfűág

· olívaolaj

· 1 nagyobb lime

· ízlés szerint só és tarkabors

· paprika

· kuszkusz

· burgonya

Hogyan készítsd?

Tisztítsd meg a csirkecombokat, mosd meg azokat, majd a fölösleges vizet itasd fel egy papírtörlővel. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd mosd meg a burgonyát, és héjastól karikázd fel. Helyezd el azokat a csirkecombok mellé. A paprikát is szeleteld fel és rakj minden burgonya, illetve csirkecomb mellé egy-egy szeletet.

Egy tálkába önts olívaolajat, fűszervágó ollóval vagdalj bele kakukkfüvet és facsard bele az egy lime levét is. Öntözd meg ezzel a tepsi tartalmát.

Takard le alufóliával a tepsit és 150 fokon először csak párold a húst, majd amikor átpuhult, vedd le a fóliát és 200 fokon süsd a tepsi tartalmát pirosra. Folyamatosan figyeld, meg ne égjen! Kuszkusszal tálald.

Fokhagymás-citromos lazac hozzávalói:

· 3 db filézett lazac

· 2 db bio citrom

· 3 gerezd fokhagyma

· 5 dkg fűszeres vaj

· rozmaring

· ízlés szerint só és bors

· bulgur

Hogyan készítsd el?

Készítsd elő a lazacfiléket, majd papírtörlő segítségével itasd le azokról a nedvességet. A halszeleteket óvatosan dörzsöld be egy kevés sóval. Majd az egyik citrom héját reszeld le, a másikat facsard ki. Keverd össze a facsart citromlevet és a lereszelt citromhéjat, majd ezzel is kenegesd be a halfiléket. Majd reszeld le a fokhagymát és ezzel is dörzsöld be a halszeleteket.

A vaj felét olvaszd fel serpenyőben, a másik felét oszlasd el a serpenyőbe tett halakon, amelyeket előzőleg megszórtál még tarka borssal és rozmaringgal is. Süsd meg a halszelet mindkét oldalát. Tálaláskor köretként adhatsz hozzá bulgurt, vagy salátát.

Kapcsolódó cikkek

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

Főzőtábor vegánoknak is

Főzőtábor vegánoknak is

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna?

Olajsütő, a konyha nagy csodája

Olajsütő, a konyha nagy csodája

Az olajsütők -eredeti nevén fritőz- olyan elektromos berendezések, amelyekben könnyen lehet bő olajban sütni.