Alapvető konyhai eszközök, amelyekre minden szakácsnak szüksége van

Ha rendszeresen főzöl, valószínűleg már tudod, hogy egy sor alapvető konyhai eszköz minden szakács számára elengedhetetlen.
Alapvető konyhai eszközök, amelyekre minden szakácsnak szüksége van

Szükséged van drót habverőre, sodrófára, hőmérőre és sütőedényekre. A legtöbb étel elkészítéséhez elegendő egy szabványos, 9 x 13 hüvelykes tepsi, de a pizzához, sültekhez vagy akár a sült krumplihoz is érdemes beruházni egy speciális tepsibe. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a legfontosabb konyhai eszközök közül ami minden szakács számára nélkülözhetetlen.

A halforgató nagyszerű eszköz a halak megfordításához, de hamburgerek, palacsinták és tükörtojások megfordításához is használható. A halforgató szélesebb alja lehetővé teszi a zsír lefolyását is. Érdemes beruházni egy fém vagy műanyag spatulába is az ételek szeleteléséhez és kaparásához. Egy jó hámozóval gyerekjáték lesz a zöldséghéjak eltávolítása, egy jó gumírozott fogó pedig segít a forró hozzávalók mozgatásában a serpenyőben.

A komoly szakácsok számára egy másik nélkülözhetetlen konyhai eszköz az ételfeldolgozó. Segítségével sima mártásokat keverhetünk és zöldségeket pürésíthetünk. Ezzel az eszközzel néhány perc alatt elkészíthetjük a guacamole-t vagy a humuszt. Az ételfeldolgozót nagyon könnyű tisztítani, és precíz eredményei vetekednek bármelyik előre csomagolt termékével. Hosszú távon pénzt, időt és fáradságot takaríthatunk meg, ha konyhai robotgépet használunk.

A habverő minden konyha elengedhetetlen eszköze. Segítségével könnyebben kombinálhatjuk az összetevőket, és különösen praktikus, ha a gyűrűs lehúzó elpattant. A turmixgép levesek keveréséhez, egyadagos turmixok turmixolásához és még sok máshoz is praktikus. A serpenyő elengedhetetlen az ételek sekély sütéséhez és az ételek elkészítéséhez. A reszelő hasznos a sajt, vagy a gyömbér reszeléséhez is. És a legjobb? Kétszeresen használható tartalék szűrőként!

A zest egy sokoldalú eszköz, amely ízesítheti az ételeket. Sajt vagy gyömbér reszelésére is használhatjuk. Nélkülözhetetlen eszköz, amikor leveseket és salátákat készítünk. Ezenkívül a zest nagyszerű eszköz a pucoláshoz. Akár egyadagos turmixok készítéséhez is használhatjuk. Segíthet a zöldségek pucolásában és hámozásában is.

A mandolin kihagyhatatlan konyhai eszköz. Szeletelni és julienne-elni tudja a zöldségeket, és eléggé drága. Használhatjuk őket lábosként is, de mindenképpen szerezzünk be egy négy darabos készletet. A mandolin minden szakács számára nélkülözhetetlen konyhai eszköz, illetve az otthoni szakácsok számára kötelező darab.

Kapcsolódó cikkek

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.

Ezeket a szarvasgombás ételeket mindenképpen ki kell próbálnod!

Ezeket a szarvasgombás ételeket mindenképpen ki kell próbálnod!

Először pár szóban magáról a szarvasgombáról, majd hosszabban arról, mely ételeket érdemes kipróbálnod!

Főzés nélkül is lehet - Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is! – levest készíteni.

Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!

Főzés nélkül nagyon egyszerűen készíthetünk levest. Kezdőknek, mindenképpen ez javasolható, hiszen még csak kevés konyhai tapasztalattal rendelkeznek.