Mire figyeljünk az étkező kialakításakor?

Az étkező a lakások mostohagyereke, sajnos sok esetben erre már nem marad hely a berendezéskor, akkor sem, ha az igény megvolna rá.
Erre figyeljünk az étkező kialakításakor

Ha viszont van rá a lehetőségünk, hogy egy a családi, baráti összejövetelek helyszínéül szolgáló helyiséget erre a célra, tehát étkezőnek használjunk, akkor érdemes alapos tervezésbe kezdeni, hiszen sok részletre kell majd ügyelnünk. Amennyiben ugyanis rendelkezünk egy ilyen közösségi térrel, nagyon fontos, hogy megfelelő hangulatú legyen, hogy az itt töltött közös pillanatokat ideális közegben éljük meg.

Milyenek legyenek a bútorok?

A központi szerepet ebben a helyiségben az asztal tölti be, így ennek a jelentősége a legnagyobb. Mivel nem vagyunk egyformák, sokat segíthet, ha állítható magasságú asztalt választunk. De mielőtt ennyire előre ugornánk, azt sem árt számításba venni, hogy hány székre lesz szükségünk, kik használják majd rendszeresen és alkalmi szinten az étkezőt. Mivel nem ritka, hogy maga a család nem túl nagy, viszont a társasági élet, amit a tagjai élnek, annál inkább. Tehát az asztalunk mérete ne csak felfelé, hanem ilyen esetben széltében is legyen állítható, ez praktikus és helytakarékos megoldás.

Ha elfér akár egy 10 fős asztal is az otthonunkban, előbbivel nem érdemes foglalkoznunk. Mivel a stílus az egyik legfontosabb dolog manapság, amikor egy ilyen szobáról van szó, érdemes elgondolkodni azon a jelenleg is nagyon divatos megoldáson, hogy különféle anyagú és színű székeket választunk az étkezőnkbe. Elég egy pillantást vetni az RS.hu kínálatára, és máris könnyebben hozzuk majd meg a döntést, hogy garnitúrát veszünk vagy inkább különféle darabokat kombinálunk. A párnázott székekben hosszú órákig is kényelmesen ülhetünk, így bátran folytathatunk elmélyülő beszélgetéseket.

A tálalók, vitrinek látványos elemei lehetnek a szobának, így ha rendelkezünk elég hellyel, mindenképpen érdemes a beszerzésükön elgondolkodni, ahogy az elmaradhatatlan komód is jól jön majd, hiszen biztosítja a felületet a szoba dekorációjának. Praktikus és kényelmes kiegészítő a zsúrkocsi, amit akár kínálóként is használhatunk nagyobb vendégség esetén.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket a szarvasgombás ételeket mindenképpen ki kell próbálnod!

Ezeket a szarvasgombás ételeket mindenképpen ki kell próbálnod!

Először pár szóban magáról a szarvasgombáról, majd hosszabban arról, mely ételeket érdemes kipróbálnod!

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma egyáltalán nem ismeretlen ma már hazánkban sem. Nagyon változatosan fel lehet használni, mutatjuk is, hogyan.