Mire figyeljünk az étkező kialakításakor?

Az étkező a lakások mostohagyereke, sajnos sok esetben erre már nem marad hely a berendezéskor, akkor sem, ha az igény megvolna rá.
Erre figyeljünk az étkező kialakításakor

Ha viszont van rá a lehetőségünk, hogy egy a családi, baráti összejövetelek helyszínéül szolgáló helyiséget erre a célra, tehát étkezőnek használjunk, akkor érdemes alapos tervezésbe kezdeni, hiszen sok részletre kell majd ügyelnünk. Amennyiben ugyanis rendelkezünk egy ilyen közösségi térrel, nagyon fontos, hogy megfelelő hangulatú legyen, hogy az itt töltött közös pillanatokat ideális közegben éljük meg.

Milyenek legyenek a bútorok?

A központi szerepet ebben a helyiségben az asztal tölti be, így ennek a jelentősége a legnagyobb. Mivel nem vagyunk egyformák, sokat segíthet, ha állítható magasságú asztalt választunk. De mielőtt ennyire előre ugornánk, azt sem árt számításba venni, hogy hány székre lesz szükségünk, kik használják majd rendszeresen és alkalmi szinten az étkezőt. Mivel nem ritka, hogy maga a család nem túl nagy, viszont a társasági élet, amit a tagjai élnek, annál inkább. Tehát az asztalunk mérete ne csak felfelé, hanem ilyen esetben széltében is legyen állítható, ez praktikus és helytakarékos megoldás.

Ha elfér akár egy 10 fős asztal is az otthonunkban, előbbivel nem érdemes foglalkoznunk. Mivel a stílus az egyik legfontosabb dolog manapság, amikor egy ilyen szobáról van szó, érdemes elgondolkodni azon a jelenleg is nagyon divatos megoldáson, hogy különféle anyagú és színű székeket választunk az étkezőnkbe. Elég egy pillantást vetni az RS.hu kínálatára, és máris könnyebben hozzuk majd meg a döntést, hogy garnitúrát veszünk vagy inkább különféle darabokat kombinálunk. A párnázott székekben hosszú órákig is kényelmesen ülhetünk, így bátran folytathatunk elmélyülő beszélgetéseket.

A tálalók, vitrinek látványos elemei lehetnek a szobának, így ha rendelkezünk elég hellyel, mindenképpen érdemes a beszerzésükön elgondolkodni, ahogy az elmaradhatatlan komód is jól jön majd, hiszen biztosítja a felületet a szoba dekorációjának. Praktikus és kényelmes kiegészítő a zsúrkocsi, amit akár kínálóként is használhatunk nagyobb vendégség esetén.

Kapcsolódó cikkek

Főzőtábor vegánoknak is

Főzőtábor vegánoknak is

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna?

Erre figyeljünk az étkező kialakításakor

Mire figyeljünk az étkező kialakításakor?

Nem csak az evés a fontos, hanem a helyszíne is.

Banánból - Könnyű, egyszerű banános desszertek – kezdőknek is – rengeteg desszert készíthető.

Könnyű, egyszerű banános desszertek – kezdőknek is

Banánból még kezdők is könnyen és egyszerűen készíthetnek desszertet. Nem bonyolult ezeket a desszerteket elkészíteni, ráadásul, a banán az egyik legédesebb gyümölcs, így számtalan édességet készíthetünk belőle.