Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

Hogyan párosítsunk bort ételekkel? az egyik leggyakrabban feltett kérdés a bor világában. A válasz erre a kérdésre az étel típusától függ. Általában a párosításnak az étel fő összetevőjére kell összpontosítania. Például egy saláta tartalmazhat savakat az öntetből, míg egy vörösbornak merésznek és gyümölcsösnek kell lennie. Azonban más tényezőket is figyelembe kell venni. Függetlenül az étel típusától, van hozzá megfelelő bor.
Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

A Borkorzó tanácsai következnek.

Mint a legtöbb dolog esetében, a bor és az ételek párosításakor is számos szabályt kell szem előtt tartani. Először is, olyan bort kell inni, amelyet élvezünk. Így érvényesíted a régi "nem kell felhajtani, igyál" hozzáállást. Egyetlen ételt sem tett még tönkre egy rosszul megválasztott bor. Ezután megpróbálhatja bővíteni ízlését új borfajták kipróbálásával. De ne feledje, hogy a borok világa túlságosan hatalmas és változatos ahhoz, hogy csak arra szorítkozzon, amit szeret. Végső soron a szórakozás a különböző ízek és bortípusok felfedezésében és felfedezésében rejlik.

Amikor egy bort ételekkel párosít, ne feledje, hogy a különböző borok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Az étel súlya határozza meg, hogy milyen típusú bor illik hozzá a legjobban. Egy nehéz ételhez nehéz bor kell, míg egy könnyű ételhez könnyebb bor illik. És ne feledje, hogy az étel savai egyensúlyban legyenek a bor savasságával. Ha megvan a megfelelő egyensúly, az étel és a bor együtt nagyszerű ízű lesz.

Míg egy édes bor ideális egy desszerthez, addig egy pikáns bort érdemes pikáns ételhez párosítani. Néhány nem száraz bor tökéletes lesz ugyanehhez az ételhez. Akár egy chardonnay-t, akár egy sauvignon blanc-t keres, a kettőnek ki kell egészítenie egymást. Ha nem biztos benne, hogy melyik bortípus illik a legjobban az ételhez, próbálja meg a kettőt párosítani, hogy nagyszerű kombinációt alkosson.

A nagyszerű párosítás kulcsa, hogy ne félj attól, amit nem tudsz egy borról. Teljesen rendben van, ha egy vörösbort fehérrel, vagy egy fehérbort vörössel párosítasz. Sőt, ha bizonytalan vagy abban, hogyan párosíts egy adott bort egy adott étellel, akkor is próbáld ki. A kombináció valószínűleg a legjobb választás.

Kapcsolódó cikkek

Mi kell a főzéshez? Az 4 legalapvetőbb eszköz és használatuk

Mi kell a főzéshez? Az 4 legalapvetőbb eszköz és használatuk

A konyha alapvető eszközei között számos fontos kiegészítőt találni. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabbakat és a leghasznosabbakat.

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

Finom falatok, kényelmes ruhák és pihentető éjszakák

Finom falatok, kényelmes ruhák és pihentető éjszakák

A Tchibo webáruház heti ajánlatában ezúttal is rengeteg dolog közül válogathatunk.