A spirulina 5 áldásos hatása

A világon az egyik legegészségesebb szupertáplálék a spirulina, hiszen nem csak antioxidánsokban, hanem értékes tápanyagokban is bővelkedik. Szinte minden tápanyagot tartalmaz, de kiemelkedő mennyiségben található meg benne a B1-, B2-, B3 - vitamin, illetve rezet, vasat, káliumot, mangánt és magnéziumot is tartalmaz.
Sokféle betegségtől - A spirulina 8 áldásos hatása – óvhat meg bennünket.

1. A spirulina és a koleszterin

Az LDL - koleszterin, az úgynevezett rossz koleszterin. A spirulinának van egy olyan hatása, hogy sikeresen védi meg az LDL - koleszterint az oxidációtól. Egy kutatásba, cukorbeteg embereket vontak be. A vizsgálati alanyok minden egyes nap kaptak spirulinát. Ennek a gyógynövénynek be is bizonyosodott az egyik csodálatos hatása, mivel minden vizsgálati alanynál csökkentek az oxidatív károsodás markerei. Minden ember testében vannak antioxidánsok, azaz ezek termelődnek is a szervezetünkben. A spirulina elő is segíti ezeknek az antioxidáns enzimeknek a termelődését.

2. Az allergiás tünetek csökkentője

A spirulina alga eredményesen és nagyon hatásosan képes lecsökkenteni az allergiás tüneteket. Kiváltképp az állati szőr és a pollen okozta allergiás tünetekre nagyon hatékony. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik allergiás tünetekkel küzdöttek már hosszú évek óta. Ezek a tünetek a következők voltak: tüsszentés, orrfolyás, szemkönnyezés, orrdugulás és viszketés. A spirulina azonban nagyon hatékonynak bizonyult ezen tünetek csökkentésében, sőt egyes vizsgálati alanyoknál nem csak csökkentek, hanem meg is szűntek az allergiával összefüggő panaszok.

3. Még az izmokra is hat

Ez a csodálatos gyógynövény még az izmokra is hat, hiszen javíthatja azok erejét és kitartását. A testedzés, az izmok kifáradásához vezethet. Azok a táplálékok, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak, mint ahogyan a spirulina is, segíthetnek megelőzni a sportolás során bekövetkezett károsodásokat is, mint például az izmok kifáradása. Mindemellett a spirulinával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nem csak az izomerőt növeli meg, hanem a kitartást is fokozza.

4. A spirulina, mint antioxidáns

A spirulina antioxidáns vegyületekben bővelkedik és kiemelkedő a gyulladáscsökkentő tulajdonsága. A spirulinának a kékes-zöldes színét az egyik antioxidáns vegyülete adja. Antioxidáns hatása azért is olyan kiemelkedő, mivel segít leküzdeni az oxidatív stressz okozta károsodásokat, illetve eredményesen gátolja meg a gyulladásjelző molekulák képződését.

5. A spirulina vérnyomáscsökkentő hatása

A magas vérnyomás nagyon veszélyes, hiszen akár észrevétlenül is roncsolhat létfontosságú szerveket, és számtalan betegség kialakulásáért tehető felelőssé. A magas vérnyomás tehető felelőssé a szívroham, a stroke és a krónikus vesebetegség kialakulásáért. A spirulina algának nagy szerepe lehet a magas vérnyomás csökkentésében és így számtalan betegség minimalizálásában.

Kapcsolódó cikkek

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen nem csak a stressz kellemetlen hatásait segíthet kivédeni, de még a depresszió kellemetlen tüneteit is csökkenti, illetve a kognitív funkciókra is pozitívan hat. Lássuk, miért is olyan hasznos még ez a

A szembetegség - A sötétzöld leveles zöldségek és a lutein – segítője a lutein.

A sötétzöld leveles zöldségek és a lutein

A lutein elsősorban az időskori szembetegségektől védhet meg bennünket. Amennyiben elegendő sötétzöld leveles zöldséget fogyasztunk, úgy a szervezetünk elegendő luteinhez jut. Mutatjuk, milyen előnyei vannak a luteinnek!

Sokféle betegségtől - A spirulina 8 áldásos hatása – óvhat meg bennünket.

A spirulina 5 áldásos hatása

A spirulina, szupertápláléknak is tekinthető, hiszen tele van olyan antioxidáns vegyületekkel, amelyek nagyon hatásosak lehetnek az oxidatív stressz leküzdésében. Emellett számos más, pozitív hatással is rendelkezik. Mutatjuk, hogy melyek ezek!