Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér fantasztikus gyógyhatását már évszázadokkal korábban felfedezték. Ezt a gyógynövényt használták a stressz kezelésére és az energia fokozására. Ez a gyógynövény valóban nagyon hasznos lehet a stressz okozta negatív hatások kivédésre. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy serkenti a dopamin - és a szerotonintermelést, amely hatások pozitívan hatnak a kognitív funkciókra, de az egészséges érzelmi működést is biztosítani tudják.
Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér, egy adaptogén gyógynövény

A gyógynövényt már évszázadok óta alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Egy adaptogén gyógynövényről van szó, amely nem csak a stressz negatív hatásait képes kivédeni, de a fáradtságérzetet is csökkenti, illetve a mentális és a fizikai teljesítmény javításában is aktívan részt vesz. A gyógynövény segít a stresszhatásokhoz alkalmazkodni és növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket.

A fáradtság és az aranygyökér

Az aranygyökérnek kitüntetett szerepe van a fáradtság leküzdésében. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a gyógynövény rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthető a mentális fáradtság és a mentális teljesítményre is pozitív hatást gyakorol. Az aranygyökér emellett a memóriát is fejleszti, és jobb koncentrációt is biztosít, amelynek nem csak a munkában, hanem a tanulás során is nagy hasznát vesszük.

A stresszhatások kivédése

Ez a gyógynövény nem csupán a stressz kellemetlen tüneteit csökkenti, de hatékonyan segít megküzdeni a stresszel, amely akár mentális betegségeket is okozhat, illetve felelőssé tehető a fizikai betegségek kialakulásáért. Pozitív hatásai már néhány napon belül megmutatkoznak.

A depresszió ellen is véd

A depresszió egy komoly betegség. Sokan nem is gondolják, hogy depressziósok, csak úgy vélik, hogy lehangoltak, így nem is tesznek semmit annak érdekében, hogy elmúljanak a depresszióval együtt járó kellemetlen tünetek. Pedig a depresszió nem múlik el csak úgy önmagától. A gyógyszeres kezelés előtt ezt a gyógynövényt is ki lehet próbálni, hiszen kutatások igazolják, hogy enyhe és középsúlyos depressziónál is jelentősen képes lecsökkenteni a tüneteket.

Még edzés közben is hasznát vehetjük

Kivel ne fordult volna elő, hogy nem volt kedve edzeni, ha nagy nehezen mégis sikerült magát mozgásra ösztönöznie, nem úgy ment a mozgás, mint ahogyan azt szerette volna. Azaz hiányzott a kitartás, hogy a gyakorlatokat helyesen hajtsa végre és még egy órát sem volt képes az edzőteremben izzadni, hanem sokkal hamarabb befejezte a mozgást. Az aranygyökérre ilyen esetben is számíthatunk, mivel a kitartás növelésében is a segítségünkre lehet.

A szorongó emberek egyik segítsége

Manapság sokan szoronganak, nem is csoda, hiszen sok mindennel meg kell küzdenünk és az embereknek egész egyszerűen csak kevés ideje jut a kikapcsolódásra, a regenerálódásra. Az aranygyökér segítséget nyújthat a szorongás leküzdésében, így pedig sokkal könnyebben leszünk képesek megküzdeni a problémáinkkal.

Az agy működésére is pozitívan hat

Az aranygyökér fokozza az agy teljesítményét, vagyis pozitívan hat a memóriára, illetve a tanulási készségek (pl. nyelvtanulás) is jelentősen javulnak a gyógynövény fogyasztását követően, illetve annak rendszeres alkalmazásával.

Kapcsolódó cikkek

A karfiol jótékony hatásai

A karfiol jótékony hatásai

A keresztesvirágú karfiolnak magas a tápanyagtartalma, ennek köszönhetően az egészségre is számtalan pozitív hatást fejt ki.

A szembetegség - A sötétzöld leveles zöldségek és a lutein – segítője a lutein.

A sötétzöld leveles zöldségek és a lutein

A lutein elsősorban az időskori szembetegségektől védhet meg bennünket. Amennyiben elegendő sötétzöld leveles zöldséget fogyasztunk, úgy a szervezetünk elegendő luteinhez jut. Mutatjuk, milyen előnyei vannak a luteinnek!

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen nem csak a stressz kellemetlen hatásait segíthet kivédeni, de még a depresszió kellemetlen tüneteit is csökkenti, illetve a kognitív funkciókra is pozitívan hat. Lássuk, miért is olyan hasznos még ez a